Over ons

Over ons

 

ZOS Zonwering is in 1997 gestart. Zwagers Sam Kluijfhout en Adri Dalebout startten het bedrijf Zeeland Onderhoud Service en voerden kleine en grote klussen uit, zoals het schoonmaken van dakgoten tot de volledige renovatie van de badkamer.

Sam werkte al jaren als timmerman, metselaar en KPN telecom medewerker en Adri als loodgieter en procesoperator bij Eastman. Daarnaast startten ze in 1997 Zeeland Onderhoud Service.

Met het klussenbedrijf stapten zij in 1997 voorzichtig in de wereld van zonwering & rolluiken. In 1999 specialiseerden ze zich tot het monteren van zonwering en rolluiken. Hierdoor paste de naam zich aan naar Z.O.S. Zonwering.

Het meest opvallende kenmerk van ZOS Zonwering over de jaren is de mobiele showroom, met circa 30 items aan beide zijden van de truck gemonteerd. Naast het volledige assortiment van Sunblockers, en een volledig werkende garagedeur waren er ook nevenproducten in de mobiele showroom te vinden, zoals horren. De mobiele showroom deed tevens dienst als montage-bus. Het gereedschap en de ladders die gebruikt werden, werden weggewerkt achter schotten en onder banken. De gehele bedrijfsuitvoering gebeurde dus met één en dezelfde bus.

In 2001 startten de schoonzoon van Sam Kluijfhout, Jappe Vette, in het bedrijf als vakantiekracht. De samenwerking beviel uitstekend en Jappe is niet meer weggegaan.

In 2005 bereikten we het limiet qua ruimte in de vrachtwagen. Een reden om in 2005 naast de mobiele showroom aan de Zompe 33 te Serooskerke een showroom te openen. In 2006 is daardoor de mobiele showroom verleden tijd geworden.

Sinds 2016 werkt de dochter van Adri Dalebout, Kim Dalebout, mee in het bedrijf. Zij is verantwoordelijk voor de showroom en marketing.

Tegenwoordig zijn Jappe Vette en Kim Dalebout de huidige eigenaren van ZOS Zonwering. Op dit moment zijn er 7 personeelsleden werkzaam bij ZOS Zonwering en rijden er maar liefst 5 bussen rond om uw zonwering te monteren en repareren.